logo Multitronic Oy
Korsholmanpuistikko 38
65100 Vaasa
Web: www.multitronic.fi
Puhelin: 06 - 319 77 00
Sähköposti: info@multitronic.fi

Sisäiset kovalevyt

Kovalevy on tietokoneeseen kiinteästi asennettu levymuisti, jota käytetään tietokoneen tallennustilana. Siihen voidaan tallentaa ohjelmat ja muut tiedostot. Kovalevyjä löytyy eri vaihtoehtoja, kuten pyörivä kiintolevy ja SSD-levy. Yleisimmät PC-tietokoneisiin tarkoitetut levyasemat ovat 3,5" kiintolevy, tai 2,5" SSD.

HDD-kovalevy tallentaa tiedon yhden tai useamman pyörivän metalli- tai lasikiekon pinnalla olevaan magneettiseen materiaaliin.
SSD-puolijohdelevy tallentaa tiedot magneettisen materiaalin sijasta flash-muistipiireille. SSDn virrankulutus on kiintolevyä pienempi, hakuaika nopeampi ja se on äänetön. Laitteen iskunkestävyys on myös paljon suurenpi kuin kiintolevyllä, mikä on tärkeää esim. kannettavissa tietokoneissa.

Meiltä löytyy suosituimmat merkit, kuten Western Digital, Seagate, Samsung, Kingston, Hitachi, Toshiba ja monia muita. Löydät oikean kovalevyn helposti suodattimien avulla, josta voit valita levyn kapasiteetin (GB), kiintolevyn nopeuden (RPM), kiintolevyn koon (") ja laitteen tyypin.

Tilaa kovalevy verkosta kotiinkuljetuksella tai nouda myymälästämme. Voit ostaa kovalevyn osamaksulla tai muilla tarjotuilla maksutavoilla.